Spring naar inhoud

Woningstichting ‘Mijande Wonen’ uit Vroomshoop doneert goederen aan PortAgora

P1260422LOGO_2-copy_250Vorige maand brachten vrijwilligers van PortAgora, centrum voor Europese samenwerking, en van Social Energy, stichting voor sociale verbinding van mensen, rolstoelen en ziekenhuisbedden naar Kroatië en Bosnië. Voor woningcorporatie 'Mijande Wonen' in Vroomshoop (Overijssel) was ons verslag op Tilburgers.nl en Social Energy aanleiding om in actie te komen en goederen te schenken. Onder andere douchezitjes en handbeugels voor mensen die slecht ter been zijn. 

Een medewerkster legt uit: "Deze spullen, soms nog nieuw in de verpakking, mogen we niet meer gebruiken doordat EU-regels zijn veranderd. Bijvoorbeeld: douchezitjes moeten sinds kort armleuningen hebben, zo heeft 'Brussel' besloten. Dus de zitjes zonder armleuningen mogen we niet meer bij mensen plaatsen. Een andere regel is, dat we spullen niet mogen hergebruiken. Als een hulpmiddel al geplaatst is geweest, mogen we die niet meer in een andere woning plaatsen." Een ander vult aan: "Ik ben blij dat we deze spullen kunnen weggeven aan mensen die het hard nodig hebben. Anders moeten we ze gewoon weggooien en dat is vreselijk zonde. Het zijn goede hulpmiddelen."

P1260416De goederen worden in augustus naar twee projecten van PortAgora gebracht; een opvang voor alleenstaande ouderen in Trogir, Kroatie en een opvang psychisch en/of lichamelijk gehandicapten in Doboj Istok, Bosnië. Traditioneel worden zieken en ouderen in deze landen door familie opgevangen, maar door de oorlog in de jaren '90 zijn veel mensen hun familie verloren.