Spring naar inhoud

Vrijwilligers Social Energy – Stadstuinderij winnen ‘Armoede Challenge’ PvdA

Dinsdagavond 17 januari 2017 organiseerde PvdA Tilburg een avond over armoede, de Armoede Challenge gedoopt. Hierin waren vijf mensen de uitdaging aangegaan om in 10 minuten hun idee voor bestrijding van armoede te vertellen.

Twee vrijwilligers van Stadstuinderij Piushaven, onder de vleugels van stichting Social Energy, Jacqueline en Ton, wonnen deze uitdaging en haalden daarmee de prijs van €1000 binnen voor hun idee. Vrijwilligers die een paar uur meewerken in de Stadstuinderij, mogen natuurvriendelijke groenten voor hun eigen avondmaaltijd mee naar huis nemen. Veel van deze mensen leven in armoede en zijn eenzaam en koken niet voor zichzelf.

Onder het motto Halen, Brengen, Delen is het nieuwe Helen willen Ton en Jacqueline graag voor deze mensen koken met deze groenten uit de Stadstuinderij. De huidige faciliteiten, een tweepits fornuis en weinig pannen en keukenbenodigdheden zijn nu niet toereikend. Met de gewonnen prijs kunnen de initiatiefnemers een goed fornuis en de nodige spullen aanschaffen.

De jury, bestaande uit Ruud van der Meijden (Brabander van het Jaar 2016), Sedi van Loon (raadslid D66) en Marti de Brouwer (raadslid CDA en Politicus van het Jaar 2016), waren zichtbaar onder de indruk van het winnende initiatief, dat zij zeer praktisch, inspirerend en haalbaar vonden.