Spring naar inhoud

Veel reparaties 25 januari bij Repair Café

01-25-2014-lamp-Repair-Cafe
Een lamp is weer succesvol gerepareerd

NIEUW LOGO-RepairCafe500Zaterdag 25 januari van 13.00 tot 17.00 uur, organiseerde Stichting Social Energy weer het Repair Café 013. Dit Repair Café werd gehouden bij Wijkcentrum ‘In de Boomtak’, Boomstraat 81. Een record-aantal geslaagde reparaties markeerde de start van het eerste Café in 2014. Vooral de medewerkers bij de elektra leverde deze prestatie. Ook de fietsenafdeling, waar nu drie medewerkers actief waren, repareerden meer dan 10 fietsen. Voor de noodzakelijke onderdelen werden de bezoekers doorverwezen naar de lokale fietsenmaker van de Klundert.

Dat goldt ook voor de elektra waar het specialistische bedrijf van Piet Kennis de noodzakelijke onderdelen kan leveren.  Het volgende Repair Café is 22 februari, tijdens een speciale benefietactie voor het behoud van wijkcentrum In de Boomtak.

Bij Repair Café 013 mag iedereen spullen meenemen die kapot zijn, om deze samen met deskundige vrijwilligers te proberen te repareren. Spullen die meegenomen kunnen worden zijn: elektrische apparaten, meubels, kleding, fietsen en speelgoed. Bijvoorbeeld een broek die wat te lang is, het koffiezetapparaat dat niet warm wordt, die fijne trui met een gaatje en de fiets zonder rem. Wie niks te repareren heeft is ook van harte welkom voor een kop koffie aan de bar en een praatje, of om iemand anders met een reparatie te helpen.

Repareren is gratis, dankzij de gulle donaties van bezoekers. Uiteraard moeten benodigde onderdelen wel zelf gekocht worden, hierover geven de deskundige medewerkers graag advies.

Nieuw bij PC ReStart: PC Consult:

Vanaf 22 januari aanstaande gaat de nieuwe activiteit van PC ReStart, PC Consult van start. Bij PC Consult kunt u elke woensdagochtend, van 10.00 tot 13.00 uur terecht met alle vragen over computers en computerprogramma’s, zoals: Windows XP, 7 en 8, Word, Excel, e-mailen, internetten, social media (zoals Twitter, LinkedIn en Facebook), foto- en videobewerking, virusscanners en computeronderhoud. U krijgt professioneel advies en uitleg van Mila Makaren, die al jarenlange ervaring heeft als docent, onder andere in Heerlen en St. Petersburg. U betaalt hiervoor €3,- per consult.

Dus, wilt u weten hoe u een brief schrijft in Word, een e-mail verzendt, hoe u de werkmap van het UWV moet invullen, hoe u bankzaken moet doen of hoe u uw computer of laptop virus-vrij houdt? Elke woensdagmorgen kunt u terecht bij Wijkcentrum In De Boomtak, Boomstraat 81 in Tilburg.

PC ReStart, een project van stichting Social Energy, is een laagdrempelige vraagbaak en reparatie service op het gebied van computers en laptops, speciaal voor mensen met een hele kleine beurs. Vanaf januari 2014 is PC ReStart elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.