Spring naar inhoud

Stadslandbouw van start aan de Piushaven

groentes copyLOGO-EnergyGarden1Binnenkort wordt er in de buurt van de Piushaven gestart met de aanleg van een grote moestuin waar op natuurvriendelijke wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen zullen worden geteeld. Dit stadslandbouwproject is een initiatief van v.o.f. Het Werkt in samenwerking met Stichting Social Energy, stadsimker Marcel Horck/Beezzzz en enkele andere organisaties.

Deze tuin zal worden aangelegd op het braak liggende terrein waar vroeger wasserij Lips heeft gestaan. De grond, die eigendom is van zorgorganisatie De Wever is geheel gesaneerd en in bruikleen gegeven aan de initiatiefnemers.

foto 5In de moestuin aan de Havendijk kunnen vrijwilligers uit de hele stad aan de slag. Het wordt een centrale plek waar geteeld wordt voor verkoop aan horeca, maar natuurlijk ook voor de deelnemende vrijwilligers. Bovendien zullen van hieruit moestuinen in andere wijken van de stad worden ondersteund met kennis en materialen. De tuin aan de Havendijk zal gaan dienen als voorbeeldtuin en inspiratiebron voor mensen uit de hele stad. De teelt wordt gecoördineerd door een deskundige van Het Werkt, terwijl het vrijwilligerswerk wordt gecoördineerd door Social Energy. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via e-mail: info@stichtingsocialenergy.nl.

Naast De Wever, die de grond voor in ieder geval twee jaar beschikbaar heeft gesteld, wordt dit project financieel mogelijk gemaakt door het Tilburg Akkoord en Platform 31 van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.