Spring naar inhoud

Social Energy realiseert moestuin voor Amarant

De tongerlose Hoef, waar de kas en de moestuin zich bevinden
De tongerlose Hoef, waar de kas en de moestuin zich bevinden

LOGO-EnergyGarden1Stichting Social Energy en Stichting Amarant Tongerlose Hoef werken samen om een tweede Energy Garden te realiseren, waarin vrijwilligers, buurtbewoners en cliënten samen groenten gaan verbouwen.

Amarant Tongerlose Hoef aan de Reitse Hoevenstraat is een dagbesteding voor ouderen met een verstandelijke beperking. Hier kunnen cliënten onder meer knutselen, schilderen en jeu de boules spelen. Door dit nieuwe Energy Garden project worden er diverse nieuwe dagactiviteiten aan toegevoegd. Zo kan er nu ook gewerkt worden in een grote plantenkas waar plantjes worden opgekweekt die de cliënten later onder begeleiding in de moestuin mogen gaan verzorgen. In het oogst seizoen kunnen deze geteelde groenten worden verwerkt in gerechten die in het restaurant van de Tongerlose Hoef worden geserveerd.

Stichting Social Energy organiseert doe-projecten om mensen te verbinden en hun sociale netwerk te vergroten, zoals onder andere Repair Café 013 en Energy Garden. In het project Energy Garden worden moestuinprojecten gerealiseerd met als doel om kennis te delen, de sociale cohesie, gezondheid en leefbaarheid te versterken en om een bijdrage te leveren aan de wijkeconomie.

05-20-2013-Amarant-Moestuin-Tongerlose-HoefVanaf de start van het project slaat deze nieuwe Energy Garden goed aan. Behalve twee begeleiders van Amarant werken nu drie cliënten in de tuin en vier vrijwilligers van Social Energy. Bovendien hebben inmiddels enkele enthousiaste buurtbewoners zich spontaan als vrijwilliger gemeld om te komen meedoen.

Geïnteresseerden  die ook mee willen helpen, kunnen zich via de contactpagina op deze website aanmelden.