Spring naar inhoud

Repair Café 013 was deelnemer aan Tilburg Summerschool bij Huis van de Wereld

Workshop Elektrotechniek door Wilfred en Hans

De Tilburg Summerschool vond plaats van 2 juli tot en met 20 juli 2012 en werd georganiseerd voor de thuisblijvers door Missionair Servicecentrum Tilburg (MST),  één van de initiatiefnemers van het Huis van de Wereld.
Tijdens de Tilburg Summerschool konden mensen in een informele sfeer deelnemen aan scholing, activiteiten, sport, ontmoeting en dialoog. De Summerschool geeft mensen met verschillende culturele achtergronden de gelegenheid elkaar te ontmoeten en van en met elkaar te leren.
Een greep uit de aangeboden activiteiten waren: computerles, mozaïeken, fietsen, wandelen, voetballen, sollicitatie training, ondernemerschap, uitstapjes, paardrijden, zingen, spaanse les, sieraden maken, haken met plastic, schaken, samen koken en eten etc.

Workshop textiel door Eugenie en Catharina

Voor Repair Café 013 werden drie dinsdag ochtenden gereserveerd in de grote ontvangstruimte bij Huis van der Wereld waarin diverse workshops werden gehouden.
De eerste workshop Elektrotechniek vond plaats op dinsdag 3 juli en werd gegeven door de vrijwilligers Hans en Wilfred. Hieraan namen zeven mensen deel, grappige was dat het  hoofdzakelijk vrouwen waren, die enkele kneepjes uit het vak wilde leren zoals het aanzetten van een geaarde stekker, het schoonmaken en ontkalken van een koffiezetapparaat en het reinigen van een laserkop van een CD of DVD Speler.

Bijzonder was dat Henny, een van de deelnemers kort geleden een laserkopbehandeling had laten doen in de reguliere handel, waar ze  wel 60 euro voor had moeten afrekenen. "Jammer, dit had ik eerder moeten weten dat je dit zelf zo simpel in 10 minuten kunt doen".

Workshop fietsen repareren door Roelof

De tweede Workshop 'textiel herstellen' vond plaats op dinsdag 10 juli en werd gegeven door de vrijwilligers Eugenie en Catharina. Deze werd wederom bezocht door negen deelnemers. Er werden veel kledingstukken hersteld en kneepjes uit het vak gedeeld. Joop, een van de mannelijke deelnemers, had zijn volledige kledingkast met achterstallig onderhoud meegebracht.

De derde en laatste Workshop 'Fietsen repareren' werd gegeven door onze vrijwilliger Roelof. Hij gaf de deelnemers een cursus banden plakken en ook monteerde hij een kilometerteller en bracht een kapotte fiets mee waaraan de deelnemers konden aangeven wat er allemaal aan hersteld zou mogen worden.

Nu de zomervakantie weer bijna voorbij is start ook het Repair Café 013 weer op volle sterkte en is iedereen op 25 augustus welkom met zijn defecte apparaten en kapotte kleding, om samen met deskundige vrijwilligers aan de slag te gaan en een poging te ondernemen om deze zaken te herstellen.

Tot ziens bij het Repair Café 013 op 25 augustus in het Huis van de Wereld

Alle foto's van de Repair Café 013 workshops zijn te vinden op de Facebook-pagina van Repair Café 013.