Spring naar inhoud

PC Restart en Raakveld ontvangen Computers van de RaboBank

rabo1
vlnr Guus Gulickx, Zjef Naaijkens, Roland Samuels, Ruud Douw

LOGO-PC-ReStart200Dinsdag middag ontving Stichting Raakveld drie computers en PC Restart, onderdeel van Stichting Social Energy, twintig computers uit handen van Guus Gulickx, adviseur coöperatie Rabobank Tilburg en omstreken. PC Restart krijgt deze twintig computers als onderdeel van het jaarlijkse Rabobank Coöperatief Dividend. welke vorig jaar, op 29 oktober, tijdens de besloten vergadering van Rabobank-leden werden toegezegd.

PC Restart gaat deze computers in samenwerking met Techsoup voorzien van de benodigde software, waarna ze voor een gering bedrag beschikbaar komen voor mensen aan de onderkant van de samenleving in Tilburg.

Bij de opening van PC ReStart in september 2013
Bij de opening van PC ReStart in september 2013

PC ReStart is een laagdrempelige vraagbaak en hulp op het gebied van computerproblemen, zowel op het gebied van hardware, software, randapparatuur en social media. Elke woensdagmiddag, van 13.00 tot 17.00 uur is PC-ReStart open, in de eerste plaats voor mensen die via de Bijzondere Bijstand, Stichting Leergeld of andere hulpinstanties een computer en/of randapparatuur hebben aangeschaft, maar niet in staat zijn deze zelf te onderhouden en geen middelen hebben dit goed te laten doen. Een team van enthousiaste en deskundige vrijwilligers staat drie middagen in de week klaar om mensen met hun computers te helpen.

Op woensdagochtend kan iedereen van 10.00 tot 13.00 terecht met vragen over allerhande computerprogramma's, zoals Word, Excel, fotobewerking, Windows en virusscanners.