Spring naar inhoud

Tim: Over hoe ik mijn tijd bij PC ReStart heb ervaren

LOGO-PC-ReStart200Beste lezers,

Ik ben Tim en ga in het kort toelichten hoe ik mijn tijd bij PC ReStart heb meegemaakt. Het eerste gesprek was erg spannend, ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. Ik hield veel mijn mond maar ik heb aandachtig geluisterd wat ze de gezegd hebben. Ik was goed op zoek naar de dingen waar ik iets mee kon om sneller dingen te onthouden zodat ik mij op mijn gemak zal gaan voelen.

underConstruction pc restartDe eerste dag dat ik echt aan de slag ging, vroeg ik waarmee kon ik beginnen. Er werd mij uitgelegd wat ik moet zeggen of vragen als de klant komt. Vraag altijd goed, begin met vragen of het om een vraag of een storing gaat waarvoor de klant mijn hulp nodig heeft.

De eerste mevrouw vertelde mij dat ze haar foto’s van haar camera op haar laptop wilde hebben. Ik ben toen samen met die mevrouw aan de slag gegaan. Ik heb haar stap voor stap uitgelegd hoe ze dit het beste kon gaan doen. Maar ook in tussentijd heb ik opgelet of ze het goed begreep.

Toen alle foto’s erop stonden, heb ik nog een foto gemaakt. Om te testen of ze het goed begrepen heeft. Zo zag je dat de ene gebruiker heel snel snapte wat je bedoelde en de ander er iets langer over deed om het te kunnen begrijpen wat je bedoelt.

computerhulpMaar dat zag ik juist als een uitdaging om de zien welke gebruiker het snel snapte, en welke gebruiker er misschien net wat meer tijd voor nodig had. Of je legt het aan een persoon 10 keer uit hoe hij het moest doen. Maar dat maakte mij niet uit als de klant maar eindelijk zelf kon wat hij wilde bereiken. Dat moest je soms in hele kleine stapjes doen.

Ik en mijn hoofdbegeleider begonnen altijd te kijken wat er allemaal moest gebeuren op die dag. Zo deden we de taken eerlijk verdelen. Tussen de taken door kwamen er andere gebruikers met vragen en storingen langs. Een keer zei mijn begeleider dat het kan dat het volgende week extra druk wordt. En dat fijn zou zijn als ik ook mee kan helpen om veel mensen op een goede manier de helpen.

Als ik op de maandag er was dan deed ik de mensen uitleggen wat er allemaal op de computer of laptop stond dat heet software. En als ik op de donderdag er was dan beantwoordde ik vragen over hardware, installeerde ik hardware en maakte ik computers open.

Maar ik werkte niet alleen met de pc, maar ik luisterde ook naar de gezellige verhalen van de mensen die er kwamen en ik deed met de spelletjesmiddag mee.

De tijd dat ik bij PC ReStart gewerkt heb heb ik veel ervaringen opgedaan. Dat heeft geleid tot een werkstage bij de gemeente Tilburg. Ik wil ook iedereen bedanken die mij begeleid heeft en ik vond het fijn de klanten te kunnen helpen en gezellig te kletsen met de mensen aan de bar. En ik heb genoten van de spelletjesmiddag, dat was een groot succes. Dit alles heeft geleid tot het succes dat ik nu bij de gemeente werk. Dit alles dankzij dat ik via het traject van Pars Cipere bij PC ReStart terecht ben gekomen.

Tim