Spring naar inhoud

Officiële opening StadsTuinderij Piushaven

Untitled-11Op vrijdag 3 juli om 16.00 uur zal StadsTuinderij Piushaven officieel worden geopend.

StadsTuinderij Piushaven, aan de Havendijk op de hoek met de Gondelstraat is eind maart van start gegaan, op dat moment nog een kale vlakte. Inmiddels heeft deze locatie van 7000 m2 een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt; er groeien nu vele groenten, zoals: diverse soorten sla, meerdere variaties aan koolgewassen, bonen, aardappelen; en in twee grote tunnelkassen staan komkommers, tomaten, pepers, paprika’s en aubergines.

Al deze smakelijke gewassen worden omzoomd door een welig tierende bloemenzee waartussen twee schotse hooglanders, moeder en dochter, een thuishaven hebben gevonden, evenals de bijenvolken van Stadsimker Marcel Horck.

2015-06-10_14-04-53StadsTuinderij Piushaven wordt mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers die heel hard werken om dit terrein, dat eigendom is van De Wever, in een groene en eetbare oase te veranderen, en dat in het centrum van Tilburg. Bovendien steunen veel bedrijven dit project met materialen en inzet van mensen.

Ter plaatse wordt de teelt gecoördineerd door Theo Sanders, terwijl Roland Samuels, namens Stichting Social Energy, de coördinatie van de inmiddels 80 vrijwilligers op zich neemt. De algemene coördinatie van StadsTuinderij Piushaven is in handen van Hein van den Hurk namens Het Werkt v.o.f.

Programma

16.00 - Welkom door Hein van den Hurk, directeur Vof Het Werkt en Marc Vintges, voorzitter Stichting Social Energy
16.15 - Officiële openingshandeling (onder voorbehoud door wethouders Mario Jacobs en/of Berend de Vries)
16.30 - Sleuteloverdracht winkel door Stadse Boeren
16.45 - Plant ’n idee
17.00 - Verbinden met een hapje en drankje
17.30 - Einde

Sponsor-footer-25-juni-2015