Energy Garden

Collectieve tuinprojecten

Aanleiding

Door de aanhoudende crisis, groeiende werkloosheid en de terugtrekkende overheid worden mensen steeds meer op zichzelf teruggeworpen. Tegelijkertijd wordt er ingezet op burgerkracht, waarin burgers zelf de regie in eigen hand nemen. (Civil Society). Daarom heeft stichting Social Energy het initiatief genomen om Energy Gardens te creëren.

Wat

Een Energy Garden is een tuinproject waarin mensen de handen in een slaan om gezamenlijk groenten te gaan verbouwen. De effecten van Energy Garden zijn onder andere kennis delen, sociale cohesie verbeteren, gezondheid stimuleren, leefbaarheid en wijkeconomie bevorderen. Samen in de tuin werken is ontspannend, maar ook leerzaam: zelf groente- en fruit telen is een bezigheid die kennis een vaardigheden van mensen nodig heeft en het daagt mensen uit om (weer) van te leren.

Voor wie

Iedereen die vrijwillig een bijdrage wil leveren aan de doelstellingen van een Energy Garden.

Locaties:

Stadstuinderij Piushaven - Website: stadstuinderijpiushaven.nl